Ce inseamna tamplarie PVC?

Orice locuinta in ziua de astazi este dotata cu tamplarie din pvc sau din aluminiu. Motivul pentru care intalnim atat de des utilizarea acestei bijuterii tehnologice este reprezentat de un cumul de avantaje imbatabil.

Ferestrele, usile exterioare, rulourile, obloanele si fatadele moderne din tamplarie PVC si geam termopan se disting prin numeroase avantaje:

  • izolarea termica;
  • protectia antiefractie
  • fonoizolarea
  • siguranta crescuta
  • reducerea masiva a pierderii de energie
  • intretinere usoara
  • fiabilitate
  • rezistenta in timp
  • estetica deosebita
  • paleta larga de culori si texturi

Toate aceste aspecte sunt necesare atunci cand luam o decizie cu privire la tamplaria pvc utilizata.

Utilizand tamplarie pvc veti reduce costurile cu energia electrica deoarece sticla tratata pentru control solar reduce aparitia efectului de sera si necesitatea utilizarii sistemelor de aer conditionat!

Prin pozitionarea manerului in pozitia corespunzatoare, se poate asigura, in conditii de maxima siguranta, o ventilatie permanenta a incaperilor ce beneficiaza de termopane cu deschidere oscilobatanta.

Utilizati tamplarie pvc si pastrati caldura caminului in mijlocul iernii sau beneficiati de o briza racoroasa a climatizarii in mijlocul verii !

Ce sticla alegem? Termopan sau tripan?

Probabil ca multi sunt tentati sa faca aceasta alegere prin prisma economica adica a pretului. Poate fi o politica acceptabila in cazul unui buget restrans insa nu reprezinta si aleregea ideala din punct de vedere tehnic si profesional.

Panoul de sticla termopan este prevazut cu doua foi de sticla intre care se gaseste un gaz. Acest gaz este aerul sau argonul pentru o mai buna izolare. Distantierele pot fi clasice, din aluminiu sau pot fi special concepute pentru izolare, cum ar fi cele WarmEdge.

Avantajul acestui tip de sticla este in general pretul si greutatea mai mica pe metru patrat.

In cazul in care avem ferestre sau usi de balcon, greutatea suportata de profilul respectiv si feroneria aferenta este limitata, astfel este necesar montajul unei sticle termopan.

Sticla tripan prezinta aceleasi caracteristici ca si sticla termopan insa are 3 foi de sticla. Prezinta un grad de izolare fonica si termica superior insa vine cu dezavantajul greutatii sporite.

Astfel, sticlele tripan se utilizeaza cu precadere pe profile mari (profile de usa) ce permit feronerii puternice si armaturi solide.


Pentru partea de tamplarie, utilizam profilele cele mai bune oferite de REHAU si SALAMANDER.

Sticla utilizata este cea produsa de SaintGobain.

Pentru feronerie am apelat la solutiile oferite de ROTO.


Pentru a realiza o oferta personalizata, va rugam sa ne contactati. Realizarea tamplariei pvc pentru casa dvs. impune masuratori corecte, alegerea solutiilor competente si calcule riguroase. Consultantii nostri va pot ajuta si indruma pentru alegerea optima!

Telefon:
+40.729.191.319

Str. Cernauti nr. 9, Bl. 27B, Sc. A,
Parter, Sector 2, Bucuresti